Publiceeruwboek

Schrijf, publiceer en verkoop uw boek!

Op het moment dat u begon na te denken over het uitgeven van uw boek, bent u vast en zeker op Internet op zoek gegaan naar de verschillende mogelijkheden. En u heeft naar alle waarschijnlijkheid vele sites gevonden waar u ‘gratis’, (of bijna gratis) uw boek kunt uitgeven. Héél aantrekkelijk! Vervolgens heeft u onze site gevonden en u zag dat wij het niet gratis doen en kosten in rekening brengen voor onze diensten. Op het eerste gezicht leek de keuze dus gemakkelijk: waarom betalen als het gratis kan? Maar u kent misschien het gezegde: ‘Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook het geval!’ Sta ons toe om u uit te leggen waarom deze sites u ‘gratis’ mogelijkheid aanbieden, en wij niet.

Met de voortgang van de technologie is het nu mogelijk om letterlijk één boek te drukken wanneer er vraag naar is. Dit wordt ‘POD’ genoemd, ofwel ‘Print On Demand’. Wanneer u een boek via een van deze self publishers wilt uitbrengen, wordt een boek opgemaakt en vervolgens op een server gezet. Soms moet u zelf de pagina opmaak doen, soms wordt het voor u – als optie én tegen betaling – gedaan. Voor de omslag geldt hetzelfde: soms kunt u uw eigen omslag uploaden, soms wordt er een betaalde service aangeboden de omslag voor u te maken. Vervolgens wordt het ‘boek’ te koop gezet in de eigen webshop, waar de door hen gepubliceerde boeken verkocht worden. Zodra er dan een verkoop is, wordt het boek gemaakt, en naar de klant gestuurd. Geweldig!

Maar… hoewel technisch mogelijk, is het drukken van één exemplaar duurder dan het drukken in hogere oplagen! En dat vertaalt zich vaak in een hogere vraagprijs van het boek dan van een gelijkwaardig boek wat ‘normaal’ gedrukt is. En dat is natuurlijk niet erg aantrekkelijk voor de potentiële klant, des te meer als de schrijver – nog – onbekend is! En als de schrijver dan zelf exemplaren van zijn boek wil kopen, moet hij vaak ook diezelfde hoge prijs betalen!

Ook melden deze sites vaak dat ze ‘tienduizenden’ partners hebben, door wie uw boek dan verkocht gaat worden. We hebben er één gevonden, die claimde maar liefst 80.000 partners te hebben! Meestal is het zo dat uw boek dan hier en daar op Internet gevonden kan worden, wereldwijd, maar niet zozeer op christelijke sites, wat toch uw doelgroep is! Bovendien is uw boek dan ‘begraven’ onder tienduizenden andere boeken… En veelal houdt het verhaal daar dan ook op. Als de schrijver een beetje om zich heen vermeld heeft dat zijn boek verschenen is, verkoopt hij of zij, met wat geluk en liefdadigheid van zijn/haar vrienden, enkele exemplaren, maar vaak ook helemaal niets. En dat terwijl u een boek geschreven heeft wat bestemd is voor de christelijke markt. Of niet soms?

U vraagt zich mogelijk af, hoe deze sites dan kunnen functioneren? Juist omdat er praktisch geen investering is en men verdient door de ‘optionele’ diensten van opmaak en omslag! En als er dan vervolgens een boek verkocht wordt, wel, des te beter! Hoe dan ook, de site op zich kost vaak niet veel en een boek uploaden gebeurt met enkele muisklikken.


En waarom bieden wij dan onze services aan tegen betaling? Heel simpel! Omdat wij op een heel andere manier functioneren!

• U heeft bij ons contact met een persoon en niet alleen met een Internet site! U wordt geadviseerd, bemoedigd en begeleid van A tot Z, of zoveel als waar u behoefte aan heeft, zelfs na het daadwerkelijk publiceren van uw boek.
• U betaalt alleen voor de diensten, die u werkelijk nodig heeft, geen verborgen kosten. En u mag, maar hoeft niet zelf eerst een aantal exemplaren aan te schaffen.
• Wij kunnen de gehele pagina opmaak voor u doen, maar u kunt het ook zelf doen, als u dat wenst.
• Hetzelfde geldt voor uw omslag; zelf ontwerpen, of dit door ons laten doen volgens uw wensen.
• U kunt uw boek laten proeflezen of spellings- en grammaticacontrole laten uitvoeren, maar misschien heeft u zelf iemand, die dit voor u doet.
• We bieden u korting wanneer u uw boek wilt laten drukken voor eigen gebruik of persoonlijke verkoop.
• Wilt u uw boek via (online) boekhandels verkopen? Dan heeft u een ISBN (International Standard Book Number) nodig.
• Heeft u geen eigen ISBN? Geen probleem, dan kunnen wij dit voor u regelen en tevens de noodzakelijke barcode voor uw omslag verzorgen.
• Door het ISBN/barcode systeem is uw boek onmiddellijk beschikbaar voor goede christelijke boekhandels en webshops. Als u enkele weken na het verschijnen van uw boek de ISBN code zoekt op Google, vindt u zo vele webshops waar uw boek beschikbaar is.
• Uw boek zal worden aangeboden aan ca. 150 christelijke boekhandels.
• Uw boek zal ook minstens enkele weken op de startpagina van onze website publiceeruwboek.nl staan en direct online te koop zijn via onze volledig beveiligde webshop.
• U behoudt de volle rechten van uw boek en kunt door een simpele schriftelijke opzegging bij ons weg, wanneer u uw boek ergens anders onder wilt brengen.
• De publieksprijs stelt u zelf vast en daarmee ook de hoogte van de auteursrechten. De prijs moet wel redelijk zijn voor een gelijkwaardig boek op de markt. Wij kunnen u hierbij adviseren.
• Wilt u een e-Book versie van uw boek? Geen probleem. Wij kunnen uw boek converteren naar e-Book. Van eenvoudige PDF tot e-Books die geschikt zijn voor de meest gangbare e-Readers waaronder Kindl (Amazon) of Apple.
• Wij kunnen de verspreiding en verkoop van uw boek verzorgen en sturen u elke zes maanden een verkooprapport en maken uw shared revenues dan over.
• Over boeken, die u voor eigen gebruik/persoonlijke verkoop laat drukken, wordt geen shared revenue uitgekeerd.
• U behoudt uiteraard alle vrijheid uw boek zelf in uw eigen omgeving te verspreiden en te verkopen.

Eigenlijk is de kwaliteit van uw boek (onontbeerlijk voor een goede verkoop) het enige wat we NIET voor u kunnen garanderen! Dat is uw verantwoordelijkheid!


We hopen u hiermee enkele punten ter overdenking te hebben aangereikt, voordat u zich geeft aan een ‘gratis’ publicatie van uw boek, wat vervolgens meestal toch niet gratis blijkt te zijn en vaak ook nauwelijks iets oplevert! Dat zou toch verspilde tijd en energie zijn! Wij bieden, als één van de weinige, zo niet als enige christelijke uitgeverij in Nederland dit concept op deze manier aan!

Mocht u desondanks toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Per email naar publiceeruwboek@tidalwaveauthorsupport.com of telefonisch op +31 (0)6 40107250.


We hopen tot spoedig, om met u samen te werken voor de realisatie van uw project !

Met hartelijke groeten,


Het team 'Publiceer uw boek!', TidalWave Author Support