Publiceeruwboek

Create, publish and stream your content

  • Nederlands (Dutch)
  • English
‘Gratis’ uw boek uitgegeven ?
Op het moment dat u begon na te denken over het uitgeven van uw boek, bent u vast en zeker op Internet op zoek gegaan naar de verschillende mogelijkheden. En u heeft naar alle waarschijnlijkheid vele sites gevonden waar u ‘gratis’, (of bijna) uw boek kunt uitgeven. Héél aantrekkelijk! Vervolgens heeft u onze site gevonden, en u zag dat wij het niet gratis doen, maar voor een bepaald bedrag. Op het eerste gezicht leek de keuze dus gemakkelijk: waarom betalen als het gratis kan? Maar u kent misschien het gezegde: ‘Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook het geval!’ Sta ons toe om u uit te leggen waarom deze sites u de ‘gratis’ mogelijkheid aanbieden, en wij niet.

Het is namelijk zo dat, met de voortgang van de technologie, het nu mogelijk is om letterlijk één boek te drukken wanneer er vraag naar is. In het jargon heet dat ‘POD’, ofwel ‘Print On Demand’. Een boek wordt opgemaakt, en vervolgens op een server gezet. Soms moet u zelf de pagina opmaak doen, soms wordt het voor u – vaak als optie, en tegen betaling – gedaan. Voor de omslag geldt hetzelfde: soms kunt u uw eigen omslag uploaden, soms is er een (betaalde-) service die aanbiedt die omslag voor u te maken. Vervolgens wordt het ‘boek’ te koop gezet in een webshop (meestal hebben dergelijke sites ook een webshop, waar de door hen gepubliceerde boeken verkocht worden). Zodra er dan een verkoop is, wordt het boek gemaakt, en naar de klant gestuurd. Geweldig!

Maar… hoewel technisch mogelijk, is deze manier van het drukken van één exemplaar behoorlijk duurder dan het drukken van meerdere exemplaren tegelijkertijd! En dat vertaalt zich in de vraagprijs van het boek, die vaak veel duurder is dan een gelijkwaardig boek wat ‘normaal’ gedrukt is. En dat is natuurlijk niet erg aantrekkelijk voor de potentiële klant, des te meer als de schrijver – nog – onbekend is! En als de schrijver dan zelf exemplaren van zijn boek wil kopen, moet hij vaak ook diezelfde hoge prijs betalen!

Vaak is het ook zo dat deze sites melden dat ze ‘tienduizenden’ partners hebben, waardoor uw boek dan verkocht gaat worden. We hebben er één gevonden die claimde maar liefst 80.000 partners te hebben! En vaak is het zo dat uw boek dan hier en daar op Internet gevonden kan worden, op de hele wereld, maar niet zozeer op christelijke sites, wat toch uw doelgroep is! Bovendien is uw boek dan ‘begraven’ onder tienduizenden andere boeken… En meestal houdt het verhaal daar dan ook op. Als de schrijver een beetje om zich heen vermeld heeft dat zijn boek verschenen is, heeft hij of zij, met wat geluk en liefdadigheid van zijn/haar vrienden, enkele verkopen, maar vaak ook helemaal niets. En dat terwijl u een boek geschreven heeft wat bestemd is voor de christelijke markt. Of niet soms?

Maar, zult u zich afvragen, wat is dan de winst van deze sites? Juist het gegeven dat er praktisch geen investering is, en men wat kan verdienen door de ‘optionele’ diensten van opmaak en omslag. En als er dan vervolgens een verkoop is, wel, des te beter! Hoe dan ook, de site op zich kost vaak niet veel, en een boek uploaden gebeurt met enkele muiskliks.

En waarom bieden wij dan deze service aan tegen betaling ? Heel simpel! Omdat wij op een heel andere manier functioneren! Bij ons:

*Bent u in contact met een persoon, en niet met alleen een Internet site! U wordt gevolgd, geadviseerd, bemoedigd en begeleid van A tot Z, zelfs na het daadwerkelijk drukken van uw boek
*Wij doen de gehele pagina opmaak (hoewel u altijd de mogelijkheid blijft houden het zelf te mogen doen, als u dat wenst)
*Uw boek wordt echt op papier gedrukt en, volgens het door u gekozen Plan, krijgt u tot 15 exemplaren gratis
*Een vierkleuren, glanzende omslag is in de prijs inbegrepen, maar u behoudt de mogelijkheid uw eigen omslag aan te leveren, wat de prijs met 150 € naar beneden brengt
*Door het barcode systeem is uw boek onmiddellijk beschikbaar bij alle goede christelijke boekhandels en webshops, inclusief ‘’t Gulden Boek’, waar alle christelijke boekhandels hun inkopen doen. Ook staat uw boek op www.bol.com, het Nederlandse equivalent van Amazon. Als u enkele weken na het verschijnen van uw boek de ISBN code intypt in Google, vindt u zo vele webshops waar uw boek beschikbaar is
*Wij maken regelmatige reclame voor onze site, waar uw boek minstens enkele weken op de startpagina zal staan
*Volgens het gekozen Plan krijgt de schrijver tot 25 % auteursrechten op de werkelijke verkoopprijs (waar dus de eventuele boekhandelkorting al vanaf is) op elke verkoop!
*Volgens het gekozen Plan heeft de auteur de mogelijkheid om zijn of haar boek terug te kopen met kortingen die kunnen gaan tot 50 % van de verkoopprijs (die door u, in overleg met ons, wordt vastgesteld, en dus altijd redelijk is)! Dit stelt u in de gelegenheid uw boek om u heen te verspreiden en te verkopen, wat vaak tijdens spreekbeurten erg gemakkelijk is. Op die manier kunt u snel uit de kosten komen die u in eerste instantie heeft gemaakt
*U behoudt de volle rechten van uw boek, en u kunt dus door een simpele brief zo bij ons weg om uw boek eventueel ergens anders onder te brengen
*U stelt zelf de publieksprijs vast, en dus ook de hoogte van de auteursrechten. Wel moet die prijs redelijk zijn, en normaal voor een gelijkwaardig boek op de markt

Eigenlijk is de kwaliteit van uw boek (onontbeerlijk voor een goede verkoop) het enige wat we NIET voor u kunnen garanderen! Dat is uw verantwoordelijkheid!

We hopen u hiermee enkele punten ter overdenking te hebben aangereikt, voordat u zich geeft aan een ‘gratis’ publicatie van uw boek, wat vervolgens niet altijd gratis blijkt te zijn, en vaak ook nog eens niet veel oplevert ! Wat een verspilde tijd en energie! Wij zijn, naar ons weten, één van de weinige christelijke uitgeverijen die in Nederland dit concept op deze manier aanbiedt, met een logistiek en verspreidingsmechanisme wat getest en beproefd is!

Mocht u desondanks toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. U kunt gratis gebeld worden als u ons een mail stuurt naar publiceeruwboek@wanadoo.fr of u kunt ons bellen op 0033 468 329 355.

We hopen tot heel spoedig, om met u samen te werken voor de realisatie van uw project!

Met broedergroeten,

Het team ‘Publiceer uw boek !’, Editions l’Oasis
No comments
Add a comment
Nickname
Email (optional)
Comment
Copy the image