Publiceeruwboek

Schrijf, publiceer en verkoop uw boek!

Veel gestelde vragen :


‣ Wat is de reden om Publiceer uw boek op te zetten?


Goede vraag! Publiceer uw Boek is sinds juli 2018 onderdeel van TidalWave Author Support is een christelijke uitgeverij, gevestigd in Rottedam.

In 1996 richtten René en Jacqueline de Groot de Franstalige tak van Derek Prince Ministries op. In 2004 richtten zij een andere christelijke uitgeverij ‘Editions l’Oasis’ op om schrijvers op de nog steeds arm aan goede literatuur zijnde Franse markt een plaats te geven en de Franse Kerk te helpen opbouwen. In 2010 werd een zelfpublicatie tak opgericht: ‘Publiez votre livre!’ Dit werd een groot succes, met inmiddels al 200 voor het merendeel beginnende schrijvers gepubliceerd. In 2012 werd een Nederlandse tak gestart, om aan de vraag binnen de christelijke markt in Nederland tegemoet te komen. In dit digitale tijdperk is geografische afstand op zich geen probleem meer, maar doordat zij niet meer zo vaak in Nederland komen, bleek het toch wat lastiger om goed zicht te houden op het Nederlandse uitgeversklimaat en de markt. Om die reden werd gezocht naar iemand, die de Nederlandse belangen beter kon behartigen en zo werd Publiceer uw boek onderdeel van TidalWave Author Support.

‣ Wat voor garantie kunt u mij geven dat mijn boek verkocht zal worden ?

Dit hangt natuurlijk in de allereerste plaats af van de kwaliteit van uw boek! Maar daarnaast zullen wij onze uiterste best doen om uw boek onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen. Een reclame mail zal gestuurd worden aan ongeveer 1050 christelijke emailadressen, waaronder honderden voorgangers, ouderlingen en christelijke werkers, en bijna 200 christelijke boekhandels. Daarnaast zal uw boek beschikbaar zijn bij het CBC (Christelijke Boeken Centrale), van waaruit verschillende christelijke websites het boek normaal gesproken overnemen in hun onlineshop. Ook zal uw boek te koop staan op www.bol.com, en als Ebook beschikbaar zijn op zowel onze eigen site als www.amazon.nl als Kindle. Daarnaast ben u zelf volkomen vrij om uw boek te promoten en te verkopen.

‣ Wat voor formaat zal mijn boek hebben ?

Boeken worden vaak in A5 formaat (148 X 210 mm) uitgegeven, maar andere formaten zijn in principe geen probleem.

‣ Bieden jullie aan de tekst eventueel te corrigeren ?

Ja, dat kunnen wij voor u doen. De tarieven vindt u onder onze services. Soms kan er een toeslag gerekend worden voor complexe manuscripten en het werk wat er aan uw manuscript gedaan dient te worden.

‣ Kan ik mijn zelf ontworpen omslag gebruiken? En zoja, is het dan goedkoper?

Ja, het is mogelijk uw eigen ontwerp te gebruiken. Wel zal de omslag dan aan de door ons gestelde eisen moeten voldoen qua formaat, resolutie, enz. Ook zult u dan enkele gegevens die door ons aangeleverd zullen worden op uw omslag moeten plaatsen, zoals het ISBN nummer, de barcode, ons logo en onze internetgevens enz. Het door u aangeleverde bestand zal nog wel gevalideerd moeten worden, om het geschikt te maken om gedrukt te worden. De kosten voor validatie vindt u onder de services.

‣ Kan ik mijn eigen pagina opmaak doen?

Jazeker, dat is mogelijk. Wanneer u uw eigen pagina opmaak doet hoeft het bestand, wanneer het aan de juiste voorwaarden voldoet alleen gevalideerd te worden tegen het geldende tarief, zoals vermeld onder services.

Heeft u nog andere vragen ? Bel ons gerust op +31 (0)6 4010 7250, of mail ons naar contact@tidalwaveauthorsupport.com.