Publiceeruwboek
  • Nederlands (Dutch)
  • English
Veel gestelde vragen :

*Hoe komt het dat deze Nederlandse site in Frankrijk gevestigd is?

=Goede vraag! Editions l’Oasis is een christelijke uitgeverij, gebaseerd in het zuiden van Frankrijk. In 1992 vertrokken de oprichters, René en Jacqueline de Groot met hun toen drie kinderen naar Frankrijk om daar zendingswerk te gaan doen. In 1996 zijn ze de Franstalige tak van Derek Prince Ministries begonnen, wat al snel uitgroeide tot een full-time bediening, met inmiddels meer dan een half miljoen boeken en brochures verspreid in de gehele Franstalige wereld. Er werd een grote ervaring opgebouwd in de Christelijke uitgeverij.
In 2004 werd een andere christelijke uitgeverij opgericht, ‘Editions l’Oasis’ om ook andere schrijvers op de nog steeds arm aan goede literatuur zijnde Franse markt een plaats te geven en zo de Franse Kerk te helpen zich op te bouwen. Na herhaalde aanvragen van Franse (en ook Afrikaanse-) schrijvers, werd besloten in 2010 een zg. zelfpublicatie tak op te richten: ‘Publiez votre livre!’ Dit werd een groot succes, met inmiddels al 140 voor het merendeel beginnende schrijvers gepubliceerd. In 2012 werd besloten een Nederlandse tak te beginnen, omdat iets dergelijks binnen de christelijke wereld in Nederland nog niet zo bekend was. Aangezien alles tegenwoordig per Internet mogelijk is en wij zelf vanuit Frankrijk gratis kunnen telefoneren naar Nederland, kunnen we vanuit Frankrijk dezelfde kwaliteit leveren als wanneer wij gebaseerd zouden zijn in Nederland.

*Wat voor garantie kunt u mij geven dat mijn boek verkocht zal worden?

=Dit hangt natuurlijk in de allereerste plaats af van de kwaliteit van uw boek! Maar daarnaast zullen wij onze uiterste best doen om uw boek onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen. Een reclame mail zal gestuurd worden aan ongeveer 1250 christelijke emailadressen, waaronder honderden voorgangers, ouderlingen en christelijke werkers, en bijna 200 christelijke boekhandels. Daarnaast zal uw boek beschikbaar zijn bij het CBC (Christelijke Boeken Centrale), van waaruit verschillende christelijke websites het boek normaal gesproken overnemen in hun onlineshop. Daarnaast ben u zelf volkomen vrij om uw boek te promoten en te verkopen.

*Wat voor formaat zal mijn boek hebben?
=Normaal gesproken zal dat 140 X 210 mm zijn, maar als het een erg dik boek is, zal dat 145 X 215 mm worden.

*Bieden jullie aan de tekst eventueel te corrigeren?
=Ja, dat kunnen wij voor u doen voor een bepaald tarief. Een offerte zal u worden toegestuurd die afhankelijk zal zijn van het werk wat er aan uw manuscript gedaan dient te worden.

*Kan ik mijn zelf ontworpen omslag krijgen? En zoja, is het dan goedkoper?
=Ook dit is mogelijk. Wel zal de omslag dan and de door ons gestelde eisen moeten voldoen qua formaat, resolutie, enz. Ook zult u dan enkele gegevens die door ons aangeleverd zullen worden op uw omslag moeten plaatsen, zoals het ISBN nummer, de bar code, de QCR code, ons logo en onze adresgegevens enz. Als dit alles goed gaat, kunt u 150 euros van het tarief afhalen.

*Kan ik mijn eigen pagina opmaak doen?
=Ook dit is mogelijk, als u een speciale pagina opmaak wilt. Maar als dit het aantal pagina’s vermeerdert kan er misschien een meerprijs in rekening gebracht worden.

Heeft u nog andere vragen? Bel ons gerus op 0033 468 32 93 55, of mail ons naar publiceeruwboek@orange.fr. U kunt ook gratis door ons gebeld worden. Stuur ons een mailtje met uw telefoonnummer en de dag en het uur dat u door ons gebeld wilt worden.